Over mij

Innerlijke Ruimte, praktijk voor innerlijke ruimte, schaduwwerk, spiritueel, heling, Lindy,

Ik ben Lindy en ik kan eerlijk zeggen dat ik na een hele lange tijd weer geniet van het leven en weer in mijn eigen kracht sta. Hiervoor heb ik heel wat donkere stukken aangekeken en losgelaten.

 

 

Mijn Verhaal

Uit balans zo kan ik een groot gedeelte van mijn leven samenvatten. Hoe dit er voor mij uitzag door de jaren heen? Een hele reeks lichamelijke klachten waaronder hoofdpijn, geen energie, haaruitval, tandproblemen. Op mentaal en emotioneel vlak kon ik geen zelfliefde en zelfcompassie ervaren, wist ik niet wat mijn grenzen waren, voelde ik mij schuldig wanneer ik voor mijzelf wilde kiezen (dus deed ik het vaak maar niet), stelde ik hele hoge eisen aan mijzelf wat mijn onzekerheid voedde, had ik last van paniek aanvallen en zo zijn er nog wel een heel aantal punten op te noemen. Uiteindelijk was ik zo ver uit balans dat ik volledig vast liep in het leven. Ik zakte in een nog diepere depressie en zag niet meer voor me hoe het nu verder moest.

 

Eind 20 is voor mij de knop om gegaan. Ik besloot dat ik lang genoeg aan het kwakkelen was geweest met mezelf. Het reguliere circuit hielp mij niet vooruit en dus was het tijd voor een totaal andere aanpak. Ik schreef mij in voor de opleiding Holistisch Therapeut en behaalde daarnaast Reiki graad I, II en III. Ik leerde het herstellend vermogen van mijn eigen lichaam in werking zetten. En zo is de reis terug naar mijn eigen kern begonnen.

Met vallen en opstaan leerde ik inzien dat door mijn overlevingsmechanisme ik het contact met mijn lichaam kwijt was geraakt en daardoor alleen maar in mijn hoofd leefde. Rust pakken zorgde in eerste instantie voor een heleboel paniek en boosheid naar mijzelf. Het enige wat ik kende was “schouders eronder zetten en doorgaan”. Mijn emoties doorvoelen en verwerken deed ik niet, dat was nergens voor nodig. Inmiddels weet ik beter. In de afgelopen jaren heb ik heb leren vertragen, ben ik gaan landen in mijn lichaam en is het contact met mijn gevoel weer hersteld, zo kreeg ik ruimte om een groot deel wat weggestopt was onder ogen te komen, te gaan verwerken en daarna los te laten.

 

Deze reis heeft mij laten inzien dat ik er mag zijn zoals ik ben en die ruimte ook volledig mag innemen in de wereld. De rust mag pakken die ik nodig heb ongeacht wat een ander daar van vindt. Mijn mening mag geven ook al is een ander het daar niet mee eens. De wereld ervaar op mijn eigen manier en dat daar helemaal niks mis mee is. Ik heb geleerd dat iedereen al compleet is alleen zijn we door onze beschermingsmechanismes dit besef vaak kwijt geraakt en zijn we gaan twijfelen aan onszelf. De kennis die ik heb opgedaan heeft mij veerkrachtiger gemaakt waardoor ik weerbaarder ben geworden voor de tegenslagen die het leven met zich meebrengt.

 

Zelfontwikkeling, zelfbewustzijn, zelfliefde, aarden en ontladen zijn termen die niet meer weg te denken zijn uit mijn leven. Graag wil ik anderen ondersteunen om weer te leren voelen en hun eigen kracht te ontdekken.

Wil jij net als ik weer lekker in je vel zitten?