Holistische Therapie

Waarom een Holistische Therapie sessie?

Als Holistisch Therapeut beschouw ik de mens als een geheel. Tijdens een sessie besteed ik aandacht aan de connecties tussen lichaam, geest, emoties en geestelijke gezondheid. In plaats van enkel naar specifieke symptomen te kijken, richt ik mij op het begrijpen van de onderliggende oorzaken en het herstellen van het evenwicht op alle niveaus.

 

Wil je minder piekeren en meer innerlijke rust ervaren? Wil je weer lekker in je vel zitten? Verlang je naar het loslaten van angsten en onzekerheden om meer zelfvertrouwen te krijgen? Wil je jouw grenzen kennen en aangeven zonder schuldgevoel? Verlang je ernaar jezelf minder klein te voelen en meer kracht te ervaren? Wil je jouw eigen plek in de wereld innemen en jezelf volledig laten zien? Dan kan ik je hierbij ondersteunen.

De weg terug naar jezelf met Holistische therapie

Bij onze geboorte worden we geboren zonder negatieve overtuigingen en ervaringen. We omarmen het leven volledig, stralen in onze eigen kracht en genieten van alles om ons heen. Echter, het leven brengt niet alleen vreugde; ook momenten van pijn en afwijzing maken er deel van uit. Als mensen hebben we de neiging om pijn te vermijden. We vluchten liever weg voor ongemakkelijke situaties en gevoelens dan ze onder ogen te zien. Hierdoor bouwen we als het ware een beschermend schild om ons heen. Deze ontstaan vaak in onze kindertijd als overlevingsreactie. Na verloop van tijd worden deze beschermingsmechanismen zo vertrouwd dat ze een onbewuste overtuiging, patroon of zelfs levensstijl worden.

Holistische therapie #holistische coaching #schaduwwerk #bewustwording #heling van verleden
Holistische therapie #holistische coaching #schaduwwerk #bewustwording #heling van verleden

Welke problemen kunnen er ontstaan?

Dit werkt prima, totdat ons lichaam of geest om aandacht begint te vragen. Onverwerkte blokkades of trauma’s kunnen zich op verschillende manieren manifesteren. Misschien voel je je overweldigd door de wereld, worstel je met het uiten van emoties, of loop je vast in relaties. Wellicht ervaar je onrust, stress en terugkerende lichamelijke klachten. Je hebt weinig energie, en je voelt je vaak futloos en leeg. In je werk loop je vast en begin je te twijfelen aan wie je werkelijk bent, wat je wilt en wat je kunt.

 

Kortom, je raakt het contact met je eigen kern kwijt. Je leeft voornamelijk in je hoofd, zonder verbinding te voelen met je lichaam en emoties.

"Geen zorgen dit is geen proces wat niet meer omgekeerd kan worden. Wanneer je jezelf bent kwijt geraakt kun je jezelf altijd weer hervinden."

Hoe begeleid ik jou?

Wanneer je mij benadert met jouw vraagstuk, gaan we samen op onderzoek uit. Mijn benadering is altijd holistisch. Dat betekent dat ik kijk naar alle aspecten van jouw zijn;

» Fysiek

» Emotioneel

» Mentaal

» Energetisch

» Spiritueel

 

Deze delen zijn allemaal met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Wanneer er ergens een disbalans optreedt, heeft dit effect op jouw gehele systeem. Een gelukkig persoon is in balans op alle niveaus: lichaam, geest en ziel.

Holistische therapie #holistische coaching #schaduwwerk #bewustwording #heling van verleden
Holistische therapie #holistische coaching #schaduwwerk #bewustwording #heling van verleden

Hoe ziet een sessie eruit?

Onder mijn begeleiding zul je jouw innerlijke ruimte verkennen. Je leert te vertragen en weer te landen in je lichaam. Tijdens onze sessies bespreken we jouw doelen en welke stappen je richting dit doel kan zetten. We onderzoeken de achtergrond en oorzaken van jouw vraagstuk. Ik help je bij het vinden van jouw eigen antwoorden en inzichten. Zo ontwikkel je de vaardigheden om weer vanuit jouw eigen kern en kracht te leven. Therapie is een combinatie van denken en voelen, van ervaren en accepteren, van loslaten en ontspannen. Ik loop graag een stukje met je mee op jouw pad naar een stralende versie van jezelf.

 

Een selectie van de methoden die ik gebruik om je te ondersteunen zijn: EFT (Emotional Freedom Techniques), de Sedona-release methode, energetische behandeling, mini-opstellingen (ook wel tafelopstellingen genoemd), innerlijk kind werk, schaalwandelen, visualisaties en meditatie.

De duur van een therapie sessie is ongeveer 60 minuten.

De investering in jezelf bedraagt € 80.

Klaar om een positieve verandering in jouw leven te omarmen?

Boek hier jouw sessie.

Voor wie is het?

Holistische therapie is een benadering die zich richt op de behandeling van de hele persoon, op alle holistische niveaus. Het kan dienen als een alternatief wanneer traditionele medische behandelingen niet voldoende zijn of wanneer je op zoek bent naar een ander perspectief op het leven. Holistische therapie is complementaire zorg en vervangt nooit een bezoek aan een huisarts. Het is een aanvullende behandelmethode die goed samengaat met reguliere zorg.

Reiki #energetische healingsessie #laat oude energie los #verwerlkom nieuwe energie #tijdens een reiki behandeling Holistische therapie #holistische coaching #schaduwwerk #bewustwording #heling van verleden

Is het tijd om het verleden los te laten?

Plan dan een afspraak in.