Innerlijke Ruimte

Reiki Holistische Therapie

Jouw innerlijke ruimte is een plek waar je totale rust ervaart, balans vindt, en volledig in het moment kunt zijn. Hier voel je je eigen kracht en energie stralen, en vindt je de onvoorwaardelijke liefde naar jezelf. Het is een plek waar je altijd kunt terugkeren, vooral wanneer het leven overweldigend wordt.

 

Deze innerlijke ruimte fungeert als een ontvangend en verwerkend centrum voor sensaties, emoties en gedachten. Hier spelen je patronen, overtuigingen en trauma’s zich af, samen met de beschermingsmechanismen die daaruit voortkomen. Wanneer je niet bewust bent van wat er zich afspeelt in deze innerlijke ruimte, kan het een warboel worden.

"Ben jij je bewust van wat er zich afspeelt in jouw innerlijke ruimte? Hoe kijk je naar jezelf en het leven? Wat houdt je tegen? Wat doet je stralen?"

Het kennen van je innerlijke ruimte is een waardevolle aanvulling op je leven. Het stelt je in staat om emoties en gedachten te ervaren zonder overspoeld te worden. Je staat stevig in je schoenen en verliest jezelf niet in de drukte van het leven. Je hebt de zelfkennis om op elk moment weer terug te keren naar jezelf.

 

Om deze innerlijke ruimte te bereiken, is soms een grondige opruiming nodig. Het loslaten van oude patronen kan uitdagend zijn, maar het brengt je uiteindelijk terug naar je kern.

 

Net zoals een prachtige lotusbloem eerst door de modder moet gaan om te groeien, of een rups die zich ontpopt tot een kleurrijke vlinder na een lange reis, kan het opruimen van jezelf veel van je vragen. Maar wat je ervoor terugkrijgt, is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven: innerlijke rust.

Waar staat innerlijke ruimte bij mij voor?

 

Mijn innerlijke ruimte is een plek die alleen van mij is. Het is een plek waar ik altijd warmte en rust voel wanneer ik hier contact mee maak. Soms kost het een paar minuten om op deze plek te komen, maar ik kom er altijd. Het is een plek waar al mijn kennis en vaardigheden opgeslagen zijn. Door ruimte in mijzelf te hebben kan ik mij verder ontwikkelen als persoon. Hoe onrustig de buitenwereld ook mag zijn, ik kan altijd terugkeren naar deze innerlijke plek. Daar voel ik me weer heel en compleet.

 

Ondanks de onrust in de buitenwereld, is mijn innerlijke ruimte een constante plek waar ik naar terugkeer. Hier kan ik mijn innerlijke balans herstellen en voel ik me weer compleet. Het is een bron van kracht en stabiliteit te midden van de stormen van het leven.”

Wat heeft het mij gebracht om mijn innerlijke ruimte op te ruimen?

Ik voel me niet langer een vreemde in mijn eigen lichaam.

Ik herken wanneer ik overprikkeld ben en de behoefte heb om even tot rust te komen.

Ik durf mezelf uit te spreken als iets me dwarszit.

Ik kan mijn grenzen aangeven en weet waar mijn sterke en zwakke punten liggen.

Ik accepteer dat ik mijn uiterste best doe in het leven en dat fouten maken daarbij hoort.

Ik heb geleerd om van mezelf te houden, zelfs op mindere dagen.

Ik omarm de persoon die ik was en de persoon die ik nu ben.

Ik koester mijn geluk, zelfs op dagen dat het even tegenzit.

Ik ervaar liefde en rust in mijn leven.

Wil jij ook je innerlijke ruimte opruimen?

Bekijk dan mijn aanbod